7 of 9

Ming

Zangeres Ming studeerde in 2009 af aan het Codarts in Rotterdam, richting popmuziek met de hoofdvakken zang en songwriting. Haar leven als muzikant brengt zij door als zangeres en songschrijver voor Ming's Pretty Heroes, Mingue, andere artiesten en in samenwerking met (dance)producers. Daarnaast schrijft zij een maandelijkse column over het muzikantenleven voor de Popunie en is zij zang- en songwrite docente bij ZanglesRotterdam.

Met drie albums op haar naam toerde Ming met Ming's Pretty Heroes door verschillende landen, speelde onder andere op festivals als Lowlands, Oerol en Songbird en was winnaar van de Music Matters Award. In 2011 tot 2013 kwam er een samenwerking tot stand met Conny Janssen Danst. De voorstelling genaamd MEER RUIS speelde in theaters in Nederland en Zwitserland en won de prijs De Mus op theaterfestival de Parade. Het jaar erop produceerde Ming haar eigen theatervoorstelling genaamd Kate Bush. Hiermee speelde zij in de zomer van 2014 op de Parade. In 2016 staat er een nieuwe theatertoer gepland.

ZANG- EN SONGWRITELES
De zanglessen bij Ming vinden plaats in Rotterdam centrum en zijn geschikt voor beginners, gevorderden en kinderen vanaf acht jaar. Afhankelijk van het niveau van de leerlingen gaan de lessen over zangtechniek, interpretatie en sound en kan er gewerkt worden aan eigen nummers. Hiervoor hoef je niet perse een instrument te kunnen bespelen. Samen ontdek je wat jouw stemgeluid is en hoe je er zoveel mogelijk controle over krijgt. Dat terwijl je je favoriete nummers zingt!

www.mingueofficial.com
www.mingsprettyheroes.com
Facebook
YouTube
ITunes
Spotify

LESINHOUD
"Je stem is een heel persoonlijk instrument! In de lessen trainen we fijngevoeligheid in gehoor en gevoel, leren we meer over sound, interpretatie en techniek en zo zing je met je eigen geluid je favoriete nummers!"

MOTTO
"Zingen is het door middel van sound en vertelkracht overbrengen van tekst, gevoel en sfeer. Blij of melancholisch, alles is mogelijk!"

SPECIALITEIT
Pop, jazz en songwriting.

FUN FACTS
"Op mijn playlist vind je: Feist, Ben Howard, Florence and the Machine, Sia, London Grammar, Nelly Furtado, James Blake, Anouk, John Legend, Bat for Lashes, Regina Spektor, Kate Bush, The Beatles."

MING-1047