3 of 9

Jessica Hoogenboom

In 2009 wordt Jessica (’89) uitgeroepen tot 3FM SeriousTalent en krijgt ze met de single “Misses Shy” airplay op het radiostation. Ze duikt de studio in om haar eerste EP op te nemen. De ‘Misses Shy EP’, te vinden op o.a. iTunes/Spotify, is een feit. Sindsdien is Jesse veel op het podium te vinden en verzorgt ze onder andere het voorprogramma voor Selah Sue in de uitverkochte zalen Tivoli en Melkweg.
In de zomer van 2012 wordt ze geselecteerd voor het TV-programma “De Beste Singer-Songwriter van Nederland” op NED3 van Giel Beelen. Hierin is ze te zien met haar single “Waiting On Time”, die sindsdien te verkrijgen is via iTunes en Spotify.
Tegenwoordig is ze actief als songwriter en werkt ze als co-writer veel samen met andere artiesten. Zo heeft ze o.a. de nummer 1-hit ‘You And Me’, die Nederland op het Eurovisie Songfestival 2012 heeft vertegenwoordigd, samen geschreven met Joan Franka. Op YouTube is ze de serie “Songs From Jesse” gestart, waarbij diverse zangers/zangeressen gevraagd worden live een van de nummers van Jesse met haar te komen zingen.
Hiernaast is ze ook al jaren actief als zangdocente. In de zomer van 2011 studeert Jessica af aan het Codarts conservatorium van Rotterdam.
Je kunt jezelf bij Jessica ook heel goed op de piano leren begeleiden bij het zingen; aan de hand van akkoorden leer je binnen een paar stappen al het begin van het piano-spelen. Hierbij is het leren van het notenschrift vaak niet van belang, maar dit is uiteraard wel een optie, mocht hier behoefte aan zijn.
Jong, oud, ervaren of beginner, iedereen is welkom! Aan de hand van de wensen van de leerling gaan jullie aan de slag. Of het nu werken aan techniek, inleving of performance is, alles om het optimale zangplezier eruit te halen! Schrijf je zelf al je eigen liedjes? Werken aan het schrijven van je tekst en muziek is bij Jessica goed mogelijk.

www.jessemaria.com
Spotify
YouTube
ITunes
Instagram
Facebook

LESINHOUD
"In de zanglessen doen we er alles aan om jouw stem zo vrij mogelijk te laten zijn van evt. belemmeringen, zodat je het optimale plezier aan zingen kunt beleven!"

MOTTO
"Je idolen imiteren is goed en leerzaam, maar daarna willen we jouw karakter, jouw geluid en jouw verhaal door kunnen horen klinken in je stem!"

FUN FACTS
"Hoewel ik een echte pop-muziekliefhebber ben, ben ik stiekem helemaal idolaat van country music, iets minder stiekem fan van soul en Etta James, kan ik ook helemaal losgaan op Paramore en daarentegen een moment later weer genieten van kleine singer/songwriter indie-liedjes… iets van een muziek-freak :) ."

foto: Otto van den Toorn