4 of 9

Julia Reinhold

Julia Reinhold werkt sinds 2007 als zang-, songwriting- en pianodocent.

Het verhaal dat (toenmalig idool) Jimi Hendrix er naar streefde zijn gitaar te laten zingen, wakkert bij Julia op 13-jarige leeftijd het vuur aan om te leren zingen als een electrische gitaar. Ze leert zichzelf liedjes op gitaar, van o.a. The Beatles, David Bowie en Bob Dylan. Later is ze frontvrouw in meerdere rockbands en schrijft daar haar eerste songs. Ze begint aan de studie Muziekwetenschap aan de UvA, maar stapt na 2 jaar over naar Codarts (Rotterdams conservatorium, Zang Pop) waar ze in 2008 haar diploma behaalde.

Inmiddels speelt Julia gitaar, piano, accordeon, percussie en schrijft haar eigen strijk- en blaasarrangementen vanuit haar homestudio. Ze leverde bijdrages aan CD’s van diverse bands, maakte enkele radio- en TV-jingles en werkte mee aan kunstinitiatieven en museumprojecten. Als zangeres / songwriter Lenya brengt ze in 2012 haar debuut EP 'Backwoods' uit. Deze ontvangt lovende recensies en als duo verschijnt Lenya op verschillende podia, voorprogramma’s en festivals. Haar debuutalbum wordt verwacht in 2015.

www.lenya.nl
Facebook LenyaMusic
Facebook Julia Reinhold
Twitter
YouTube
Spotify
Soundcloud

SPECIALITEIT
- De koppeling maken tussen zangtechniek en expressie
- Samenzang
- Songwriting en basis pianoles
- Muzikale oriëntatie (ook voor kinderen vanaf 6 jaar)

MOTTO
“Don’t think twice, it’s alright.”

FUN FACTS
"Je beklimt enkele trappen naar mijn ‘toren’ op 3 hoog. Mijn lesruimte heeft blanco muren en dient tevens als verzamelplaats van allerlei muzikale handigheid (instrumenten, kabels, boeken, enz). Veel klein licht en rode gordijnen. In de lente hoor je de vogels in de tuin en zet ik een kan water klaar; in de winter hoor je het kraken van de kou in de bomen en verzorg ik thee. Ik houd van intense muziek met cryptische of meeslepende teksten, met ritmische wanorde of ongrijpbare eenvoud.
Ik ben geïnteresseerd in alle motivaties van leerlingen om aan zangles te beginnen; van heesheid na feestjes tot en met belangrijke audities. Je kan me, qua genre, dus ook voorschotelen wat je maar wil.
Verder houd ik van de zee, whodunnits, analoog foto’s maken, wollen slobkousen, vechtsport en scherpe humor."

Foto: Daniel Baggerman