FAQ

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen op een rijtje. Zit je vraag er niet tussen? Stuur gerust even een mail naar Esther Mooijman: esther@zanglesrotterdam.nl zodat je vraag kan worden beantwoord.

 

Waar worden de zanglessen gegeven?
Alle docenten van ZanglesRotterdam hebben thuis een lesruimte of hebben een lesruimte in de stad waar zij lesgeven en ze wonen verspreid door Rotterdam. Om privacy redenen staat het exacte adres niet op de website vermeld. Op de docentenpagina kun je zien in welk deel van Rotterdam zij lesgeven (noord, west, centrum, enz). Mocht je echt het exacte adres willen weten van welke docent er het dichtst bij jouw huis lesgeeft, dan kun je een mail sturen naar info@zanglesrotterdam.nl.

 

Wat zijn de kosten voor een proefles?

De proefles duurt 40 minuten en kost €20. Zanglessen die korter duren dan 40 minuten blijken uit ervaring niet zo goed te werken, omdat er weinig tijd is voor inzingen, verdieping in het lied en het toepassen van de techniek. Bij 40 minuten privéles kun je het maximale eruit halen en is er tijd om eventueel dingen te herhalen zodat je sneller vooruitgang boekt.

 

Waarom is de proefles niet gratis?

Wij verzorgen zangles op maat. Bij ZanglesRotterdam werken we met ervaren en goed opgeleide zangdocenten, waardoor de proefles een volledige zangles is zoals je die kunt verwachten wanneer je je inschrijft. Omdat kwaliteit bij ons voorop staat en de zangdocent deze proefles ook zal voorbereiden rekenen we een eenmalig bedrag van €20.

 

Op welke tijden worden de zanglessen gegeven?

De exacte tijden variëren per docent, de meeste docenten geven op weekdagen les in de avonduren. Maar sommige docenten hebben ook een ochtend- en middaggroep. Bij je aanmelding kun je aangeven wat je voorkeur is wat de lestijd betreft.

 

Op welke dagen worden de zanglessen gegeven?
De lessen worden gegeven op maandag t/m zaterdag. Op het online proeflesformulier kun je aangeven op welke dagen je absoluut verhinderd bent.

 

Wat zijn de tarieven?
De tarieven voor de zanglessen zijn te vinden op de tarieven pagina. De betaling verloopt per cursusblok of per twee cursusblokken/halfjaar via automatische afschrijving. Het is ook mogelijk in twee termijnen te betalen.

Wij werken bij ZanglesRotterdam altijd met vooruitbetaling van de zanglessen.

 

Kan ik op elk moment van het jaar beginnen met zangles?
Ja, het is mogelijk om je het hele jaar door op te geven voor een proefles en daarna in te stromen.

 

Welke leeftijd hebben de leerlingen van ZanglesRotterdam?
De leeftijden variëren van 8  t/m 80 jaar. Voor iedereen is zangles mogelijk! Alleen voor de hele jonge kinderen tot 8 jaar, is privé zangles niet zo geschikt omdat het vrij intensief is. Hen raden we groepslessen aan met andere kinderen.

 

Ik wil graag podiumervaring op doen, is dit mogelijk bij ZanglesRotterdam?
ZanglesRotterdam organiseert een aantal keer per jaar "On Stage" voor leerlingen om op te treden voor familie en vrienden. Zo kun je tijdens de zanglessen ook naar je optreden toewerken en eventueel nog een Workshop 'Performance' volgen om helemaal op en top voorbereid te zijn! Kijk op onze Instagram of Facebook om een indruk te krijgen van deze On Stage avonden.

 

Kan ik ook om de week zangles volgen?
Je kunt er voor kiezen om wekelijks zangles te volgen of om de week, als je bijvoorbeeld een drukke agenda hebt. Dit kun je aangeven op het online proeflesformulier als je je aanmeld.

 

Heb je ervaring nodig om op les te komen?
Of je nu al veel ervaring hebt met zingen of nog nooit een zangles hebt gevolgd, iedereen is welkom en kan zich opgeven voor een proefles. Tijdens de proefles kun je bespreken wat je graag zou willen leren, en kun je samen met de docent kijken wat je niveau is zodat de docent een op jou niveau aangepast lesplan kan hanteren.

 

Ik heb een hese stem, is dit erg?
Het is goed voor een docent om te weten of je wel eens stemproblemen hebt of hees bent. Je kunt dit aangeven tijdens de proefles. Soms kun je heesheid verhelpen door met zangles aan ademsteun en ademhalingstechniek te werken. Je leert op een gezonde manier je stem te gebruiken zonder dat je je stem forceert.

 

Ik wil graag liedjes leren schrijven, kan dit?
De meeste docenten van ZanglesRotterdam schrijven zelf ook liedjes en hebben soms al een of meerdere albums uitgebracht. Daarom kunnen ze je goed coachen bij het schrijven van je eigen songs! Je kunt zelf al ideeën voor liedjes meenemen naar de zangles, of helemaal 'from scratch' beginnen.

 

Is het verplicht een heel jaar bij ZanglesRotterdam les te volgen, of kan ik het aantal lessen aangeven?
Je hoeft niet meteen een heel jaar zangles te volgen. Je kunt er ook voor kiezen om een korte cursus van 5 of 10 lessen te volgen. Als je het hele jaar les wil volgen kun je kiezen voor het kortingspakket met lagere lestarieven.